GF Strade Bianche

6 MRT - 10 MRT

€1740,- per persoon

Deze reis is nu te boeken

GF Strade Bianche

Stap op je fiets en laat je betoveren door de magische Strade Bianche! Ben jij klaar voor een onvergetelijk avontuur in het prachtige Toscane? Wij nodigen je uit voor een exclusieve fietsreis naar het hart deze regio (Siena), waar de legendarische Strade Bianche op je wachten. Maar dat is nog niet alles! We zorgen ervoor dat je niets tekortkomt tijdens deze onvergetelijke vierdaagse reis.

Beeld je in: je zit op een schilderachtig terras op het beroemde Piazza del Campo in het centrum van Siena, te genieten van een verrukkelijke kop Italiaanse koffie terwijl je het mooie Italiaanse leven aan je voorbij ziet trekken. En het beste van alles? Onze accommodatie ligt op slechts een steenworp afstand van dit levendige plein, waardoor je moeiteloos de charmes van de stad kunt ontdekken.

CYCLOsportive is officieel partner van GF Strade Bianche.

Over de reis

We dagen je uit om samen met ons de gravelstrook Le Tolfe te temmen. Gedurende vier dagen leiden wij jou over prachtige gravelstroken, door pittoreske dorpjes en over glooiende heuvels, terwijl je geniet van het beste wat de Italiaanse keuken te bieden heeft in Borgo Grondaie op loopafstand van Siena.

Hoogtepunten (o.a.):
  • Siena
  • Strade Bianche profs
  • GF Strade Bianche
  • Gravel!

Krijg je hier nu al kippenvel van? Schrijf je dan snel in! Vier dagen lang, maximale adrenaline, maximale genot – dit wordt een reis om nooit te vergeten!

Bij al onze reizen geven wij aan voor welk niveau fietser de reis geschikt is.
De reis kan 1, 2, 3 of 4 bergen krijgen om aan te geven hoe zwaar de reis is. 

Hoe Ziet de reis eruit?

CYCLOsportive wil de deelnemers maximaal laten genieten. We halen de startbewijzen voor je op in Siena. We nemen (indien gewenst) sportvoeding mee, er is een masseur aanwezig. De aanwezige mechanieker zorgt voor de fiets. We zorgen voor prachtige routes. Die we met de fietsgids en onder begeleiding van de volgwagen gaan fietsen. Jij hoeft alleen maar te fietsen, de rest regelen wij!

– Technische ondersteuning
– Minimaal 1x sportmassage
– Startbewijs
– Chip tijdregistratie
– Daglicentie
– Exclusief voor deze reis ontworpen t shirt
– Extra bevoorradingsposten (3) tijdens Granfondo
– Sportdrank van Powerbar
– Goodiebag (met o.a. Kalkman Energy food, korting op verschillende producten van o.a. Tactic, La Machine en Koersplaat en nog veel meer leuks)
– Begeleiding bij ritten
– Vier overnachtingen
– Ontbijt en diner
– Vliegticket AMS-FLO (retourvlucht)
– Boek je de reis inclusief vliegreis, dan vervoeren wij jouw bagage en fiets met onze eigen vrachtwagen/bus
– Transfer luchthaven Florence naar hotel in Siena

– Drank genuttigd ter plaatse
– Lunch
– Sportvoeding (kan worden bijgeboekt, kosten € 35,-)
– CYCLOsportive maakt gebruik van Powerbar sportvoeding. Wij nemen repen, gels en sportdrank (energybar, drinkgel en isotone drank) mee.

Let op: Om deel te mogen nemen aan de Granfondo dienen de deelnemers in het bezit te zijn van een medisch certificaat (op dag van deelname niet ouder dan 1 jaar).
Deelnemers hebben de mogelijkheid om zich 3 maanden d.m.v een inspanningstest en trainingsschema te laten begeleiden. De trainingsbegeleiding is optioneel. Informeer naar de mogelijkheden: gv@cyclosportive.nl.

Met CYCLOsportive zullen we verblijven in Hotel Borgo Grondaie in Siena in 2 persoonskamers, met twee 1 persoons bedden. Op slechts 2 km van de start is Borgo Grondaie ideaal gelegen. Vanuit de accommodatie is het prima te lopen naar het centrum van Siena!

Op donderdag zullen we aankomen in Siena en op maandag wordt er weer teruggevlogen naar Nederland.

Uiteraard moet er ’s avonds goed gegeten worden. Een kok komt speciaal voor de gasten van CYCLOsportive een echte sportmaaltijd bereiden. We doen er alles aan om jou optimaal voorbereid aan de start te laten verschijnen.

Website van het hotel: https://hotelsienaborgogrondaie.com/

Dag 1:
Als je met KLM om 10.05 uur naar Florence vliegt, word je om 12.00 opgehaald en naar het hotel gebracht. Na aankomst stappen we op de fiets voor een korte rit door de Toscaanse heuvels. De deelnemers die met eigen vervoer naar Toscane reizen kunnen bij een vroege aankomst ook aansluiten bij de lunch en samen met ons de eerste kilometers maken.
Een rondje van slechts 40 km met een slordige 435 hoogtemeters. We gaan direct kijken hoe de Strade Bianche erbij liggen en hebben op een rondje van 40 km kilometer, een paar mooie gravelstroken gevonden! In Siena kunnen we op het terras onze eerste ervaringen delen als we genieten van een kop koffie.
Groepsrit van 40 km met 435 hoogtemeters

Dag 2:
Op dag 2 zullen we weer om 9.30 uur vertrekken voor een groepsrit. Deze keer rijden we een mooie rit van 65 km met 985 hoogtemeters. Halverwege de rit zullen we op een mooie plek de meegenomen lunch nuttigen en koffie drinken. Na de rit zal CYCLOsportive voor de deelnemers de startbewijzen gaan ophalen in Siena. Er is ook tijd genoeg om zelf deze prachtige stad te bezoeken. Grote kans dat we vandaag al veel profs het parkoers zien verkennen.
Groepsrit van 65 km met 985 hoogtemeters

Dag 3:
Dag 3 is de dag dat de profs (dames en mannen) hun Strade Bianche rijden. Iedereen heeft de keuze om te gaan kijken bij de finish in Siena, of om ergens langs de route naar de profs te gaan kijken. Om 9.30 uur vertrekken we voor een korte rit van 30 km. Daarna is er genoeg tijd om naar de koers van de dames en van de heren te kijken.
Groepsrit van 30 km met 450 hoogtemeters

Dag 4:
Vroeg ontbijten. Om 6.30 fietsen we naar Siena. Daar hebben we startbewijzen voor het derde startgrid (1000-1400). Om 8.00 uur worden de deelnemers aan de Granfondo weggeschoten voor 140 km met 50 km gravel.
GF Strade Bianche!

Dag 5:
Na het ontbijt worden de deelnemers naar het vliegveld gebracht, rond 13.00 uur zal het vliegtuig vertrekken richting Amsterdam.

*Wil jij meer of minder kilometers maken voorafgaand aan de Granfondo? Dat kan. De fietsgids gaat graag met je op pad voor een extra rondje. Alleen op pad kan ook, geef het aan ons door en wij zorgen voor een mooie route.

In maart hebben de meeste mensen nog niet heel veel kilometers in de benen. Is dat wel nodig om deel te nemen aan de reis naar GF Strade Bianche? Ja en Nee. Wil je gaan voor een snelle tijd? Dan moet je uiteraard op en top voorbereid en getraind aan de start staan. Wil je gewoon genieten van een mooie dag door het Toscaanse landschap en is de tijd niet van belang? Dat kan! Als jij de basisconditie redelijk op orde hebt, ben je in staat om de Granfondo te fietsen.

Wil je deze reis boeken?

Sport medisch certificaat

Om deel te kunnen nemen aan de reis is het verplicht om een medisch certificaat te laten ondertekenen bij een Sport Medisch Centrum. Een sport medische keuring kost geld, maar het is oh zo belangrijk om te weten of je gezond kan deelnemen. Via de aanvullende verzekering van veel verzekeringsmaatschappijen krijg je zo’n keuring geheel of gedeeltelijk vergoed. Om het jou makkelijk te maken zijn we met CYCLOsportive samenwerkingen aangegaan met verschillende Sport Medische Centra in Nederland. Klik op de knop om te zien met welke partijen wij samenwerken en waar jij het medisch certificaat kan laten ondertekenen.

De gasten waarderen onze reizen met een 9,2

0