Maratona Dles Dolomites

3 JULI - 8 JULI

€1445,- per persoon

Deze reis zit vol

Maratona Dles Dolomites

DE Maratona, echt een om van de bucketlist te strepen! In het hart van de Italiaanse Dolomieten is dit veruit de populairste Granfondo van Italië. Bij CYCLOsportive boek je je reis inclusief een gegarandeerd startbewijs voor deelname aan de tocht (138, 106 of 55 kilometer). De Maratona dles Dolomites voert de deelnemers over 7 cols. In totaal heb je 4230 hoogtemeters afgelegd als je over de finish in Corvara rolt.
De Maratona dles Dolomites – Enel is niet alleen uitstekend georganiseerd met diverse verzorgingspunten onderweg maar gaat ook over een volledig autovrij parcours door een werkelijk adembenemend mooie omgeving.

– Volgwagen
– Mechanieker en masseur
– Startbewijs
– 2x (extra) bevoorrading tijdens Maratona
– Accommodatie op steenworp afstand van de start
– Begeleide ritten
– Goodiebag

Over de reis

De Maratona is een begrip! Een unieke ervaring om op zondag over een volledig autovrije route door de Dolomieten te fietsen. In de dagen voorafgaand aan de hoogmis door de Dolomieten zullen we samen met jouw prachtige routes fietsen. Allemaal staan deze routes in het teken van die ene dag: Maratona dles Dolomites!

Hoogtepunten (o.a.):
• Sella Ronda
• Maratona dles Dolomites
• Passo Giau
• Passo Pordoi

Krijg je hier nu al kippenvel van? Schrijf je dan snel in!

Bij al onze reizen geven wij aan voor welk niveau fietser de reis geschikt is.
De reis kan 1, 2, 3 of 4 bergen krijgen om aan te geven hoe zwaar de reis is. 

Hoe Ziet de reis eruit?

– Technische ondersteuning
– Minimaal 1x sportmassage
– Startbewijs + fietsshirt Maratona
– Extra bevoorrading bij de granfondo (2x)
– Begeleiding bij ritten
– Vijf overnachtingen
– Ontbijt en diner
– Speciaal ontworpen t-shirt Maratona
– Goodiebag (met o.a. Kalkman Energy food, korting op verschillende producten van o.a. Tactic, La Machine en Koersplaat en nog veel meer leuks)
– Sportdrank Powerbar

Let op: Voor deelname aan Maratona dles Dolomites – Enel is een medisch certificaat verplicht. Dit certificaat mag op de racedag niet ouder zijn dan 1 jaar.

– Prijs is exclusief lunch en drank genuttigd ter plaatse.
– Sportvoeding (bij te boeken, kosten € 35,-)
– Vervoer naar Badia/Corvara
– Ophalen van de startbewijzen. Dat dienen de deelnemers zelf te doen in La Villa.
– Deelnemers hebben de mogelijkheid om zich 3 maanden d.m.v een inspanningstest en trainingsschema te laten begeleiden.
– CYCLOsportive maakt gebruik van Powerbar sportvoeding. Wij nemen repen, gels en sportdrank mee.

De trainingsbegeleiding is optioneel. Informeer naar de mogelijkheden: gv@cyclosportive.nl

Met CYCLOsportive verdelen we de groep over 2 hotels namelijk Hotel des Alpes en Hotel Melodia del Bosco. Voor beide hotels geldt dat de reis geboekt wordt op basis van een bezetting van 2 personen op een 2 persoonskamers, met twee 1 persoons bedden. Een eenpersoons kamer is op aanvraag mogelijk, er dient dan wel een toeslag betaald te worden.

Eenpersoons kamer is op basis van beschikbaarheid bij de accommodatie.

Op woensdag zullen we aankomen en op maandag wordt er weer teruggereisd naar Nederland. Uiteraard moet er ’s avonds goed gegeten worden. Dat zullen we doen in het restaurant van het hotel. De reis is op basis van eigen vervoer.

Dag 1
Vanaf 15.00 is iedereen welkom in het hotel. CYCLOsportive is vanaf 16.00 uur bij de receptie aanwezig om je te helpen met inchecken.

Dag 2
Groepsrit van 75 kilometer. Onderweg worden de deelnemers begeleid door de volgwagen. Terug in het hotel kan er genoten worden van een sportlunch.

Dag 3
Groepsrit van ongeveer 50 kilometer. Daarna kan er in het hotel geluncht worden. De sportmasseur zal de benen weer masseren en de mecanicien zorgt ervoor dat de fiets tip top in orde is voor zondag. Terug in het hotel kan er genoten worden van een sportlunch.

Dag 4
Groepsrit van ongeveer 30 kilometer. Daarna kan er in het hotel geluncht worden. De sportmasseur zal de benen weer masseren en de mecanicien zorgt ervoor dat de fiets tip top in orde is voor zondag. Terug in het hotel kan er genoten worden van een sportlunch.

Dag 5
Vroeg ontbijten want om 6.15 uur gaan de startvakken dicht. Met de eigen auto’s of op de fiets zullen we naar de start rijden. Deze dag is er geen ondersteuning, het parcours is namelijk autovrij. Wel richten op de Campolongo een verzorgingspost in. Je komt hier 2x langs!

Dag 6
Na het ontbijt vertrekt iedereen weer terug naar huis.

Voor de reis naar de Maratona dles Dolomites raden wij jou aan om goed te trainen. Een basisconditie is niet voldoende om de Granfondo van 138 km met 4300 hoogtemeters goed te kunnen volbrengen. Wil jij plezier beleven aan de reis naar de Dolomieten? Bereid je dan goed voor. Train bijvoorbeeld met een trainingsapp als JOIN en begin daar minimaal 3 maanden voor de reis mee. Liefst eerder!

Wil je deze reis boeken?

Sport medisch certificaat

Om deel te kunnen nemen aan de reis is het verplicht om een medisch certificaat te laten ondertekenen bij een Sport Medisch Centrum. Een sport medische keuring kost geld, maar het is oh zo belangrijk om te weten of je gezond kan deelnemen. Via de aanvullende verzekering van veel verzekeringsmaatschappijen krijg je zo’n keuring geheel of gedeeltelijk vergoed. Om het jou makkelijk te maken zijn we met CYCLOsportive samenwerkingen aangegaan met verschillende Sport Medische Centra in Nederland. Klik op de knop om te zien met welke partijen wij samenwerken en waar jij het medisch certificaat kan laten ondertekenen.

De gasten waarderen onze reizen met een 9,2

0