Gravel Experience Dolomieten

11 Sept - 16 Sept

€1450,- per persoon

Deze reis is nog te boeken

Gravel Experience Dolomieten

Stap in het avontuur van je leven met onze onvergetelijke fietsreis! Vanuit het hart van Tirol, Innsbruck verwelkomen we je bij Alphotel Innsbruck, waar je je klaarmaakt voor een epische reis vol uitdagingen en adembenemende landschappen van Tirol en Zuid-Tirol.

Vier dagen lang ben je vrijwel volledig op jezelf aangewezen, waarbij zowel je lichaam als geest tot het uiterste worden getest. Maar maak je geen zorgen, onze deskundige begeleiding sleept je door dit avontuur. Wij vervoeren jouw bagage naar de verschillende accommodaties en bieden technische ondersteuning op de slaapplekken.

Jij hoeft alleen maar maximaal te genieten van de adembenemende landschappen in de Dolomieten!

Over de reis

Vier dagen met epische ritten. Overnachtingen in berghutten op meer dan 2.000 meter hoogte. Dat alles met deskundige begeleiding. Onder andere het ontbijt en diner hebben we al voor je geregeld. Overwin 10.000 hoogtemeters in vier dagen. Inclusief bagagevervoer tussen de slaapplekken.

Hoogtepunten:
• Pfitscherjoch
• Prato Piazza
• Naturpark Fanes Sennes
• Brenner Grenzkam

Geeft dit je nu al een adrenalineboost? Schrijf je dan snel in!

Bij al onze reizen geven wij aan voor welk niveau fietser de reis geschikt is.
De reis kan 1, 2, 3 of 4 bergen krijgen om aan te geven hoe zwaar de reis is. 

Hoe Ziet de reis eruit?

CYCLOsportive wil de deelnemers graag ontzorgen. Bikepackers regelen alles graag zelf, maar de routes zijn al zwaar genoeg. En daarom regelen we de basics voor je.
– Overnachtingen
– Ontbijt & diner (incl 1 drankje)
– Geweldige routes (gpx)
– Bedlinnen
– Drankje bij de finish
– Herstelreep bij de finish
– Technische ondersteuning op finishplekken voor kleine reparaties
– Medaille voor de finishers
– Goodiebag
– Sportdrank van Powerbar
– Bij niet voltooien reis mogelijkheid tot vervoer naar treinstation, vervoer fiets/bagage
– Bagagevervoer tussen de etappe-plaatsen

– Drankjes ter plaatse genuttigd
– Lunch
– Technische assistentie op de route
– Begeleiding dmv volgwagen
– Medische hulp op de route
– Verzekeringen
– Voedselondersteuning tijdens de ritten
– Reis is op basis van eigen vervoer naar Innsbruck

Tijdens de reis zullen we verblijven in eenvoudige berghutten. In de berghutten zijn de basics aanwezig:
– Douche & toilet
– Ontbijt & diner
– Uiteraard een bed en bedlinnen

Er kan niet gekozen worden voor 1 of 2 persoonskamers. Zoals het bij een echt avontuur hoort, is het wat het is en moet je ermee zien te dealen. De ene keer zullen we wel kunnen beschikken over een 2 persoonskamer. De andere keer zullen we verblijven op een gezellige slaapzaal.

In vier dagen fiets je van Innsbruck naar Innsbruck. Via Pfitscherjochhaus op de grens van Italië. De Durrensteinhutte in Zuid-Tirol. Op dag drie zet je koers naar Fortezza via Naturpark Fanes Sennes. Op de laatste dag fiets je via de Brenner Grenzkamm naar Innsbruck. Een afstand ruim 400 km en bijna 10.000 hoogtemeters. Inclusief enkele fantastische bergpassen en gravelwegen.

De routes zijn pittig! Houd er rekening mee dat je een hele dag op de fiets zit. Op de meeste dagen kan er gekozen worden uit meerdere routes. De routes verschillen in afstand en hoogtemeters. Hieronder vind je het programma.

Dag 1
Aankomst in Innsbruck

Dag 2:
Op dag 2 overnacht je in het Pfitscherjochhaus op ruim 2200 meter hoogte. Vanuit Innsbruck is de aanloop eenvoudig. Over rustige fietspaden fietsen we door de vallei richting Mayerhofen. Eenmaal in Mayerhofen gaat het klimwerk beginnen. Nadat je de Schlegeisspeicher stuwdam bent gepasseerd, begin je aan het laatste deel van de route. De klim naar het Pfitscherjochhaus. De laatste 5 km van deze rit zal er veel gelopen moeten worden!
Rit: 108 km (2000 hm’s) – Innsbruck-Pfitscherjochhaus

Dag 3:
Je steekt de grens over via de Pfitscherjoch/Passo di Vizze (2.276m). In dit deel van Italië hebben de straten, dorpen en steden dubbele namen. Dan weer was dit gebied in handen van Duitstaligen en later hadden de Italiaans sprekenden het hier weer voor het zeggen. In sommige delen van Südtirol wordt meer Duits dan Italiaans gesproken. Op deze dag niet heel veel gravel, maar wel een fantastiche route die eindigt boven op Prato Piazza bij de Dürrensteinhütte, waar je zult overnachten.
Rit: 126 km (2120 hm’s) – Pfitscherjochhaus-Dürrensteinhütte

Dag 4:
De dag begint met een fenomenaal uitzicht over de bergtoppen. Ontbijten in de Dürrensteinhütte is een cadeautje! Een prachtige afdaling over gravelwegen is de start van dag 4. Je daalt af om koer te zetten naar Natuurpark Fanes-Sennes. Dag vier is de langste dag. En de benen zullen vast pijn doen richting de top van Passo delle Erbe. Na de Passo delle Erbe nog 1 klim naar onze prachtige finishplek: Hotel Masl in Vals.
Rit: 129 km (2960 hm’s) – Dürrensteinhütte-Vals

Dag 5:
Op dag vier fiets je met weemoed in het hart weer richting Innsbruck. Aan al het goede komt een eind. Maar het wordt ook nog één dag genieten van het moois dat Zuid Tirol te bieden heeft. Een rustige aanloop via Fortezza en Vipiteno brengt je naar de Brenner Grenzkamm. De Brenner Grenzkamm voert je richting Innsbruck. Onder in het dal zie je de drukte op de Brennerpas. Geweldig! Na een welverdiende overnachting in Innsbruck is het avontuur ten einde en zal iedereen naar huis reizen.
Rit: 119 km (2450 hm’s) – Vals-Innsbruck

Dag 6
Vertrek uit Innsbruck naar huis.

Voor Gravel Expeditie Dolomieten verwachten we dat je over een uitstekende conditie beschikt. De deelnemers moeten in staat zijn om iedere dag 80-100 km te fietsen met 2.000-3.000 hoogtemeters. Dat vereist een goede voorbereiding. Daarnaast moet je natuurlijk avontuurlijk zijn aangelegd!

Wil je deze reis boeken?

Route

route-grdol24-1920w

Sport medisch certificaat

Om deel te kunnen nemen aan de reis is het verplicht om een medisch certificaat te laten ondertekenen bij een Sport Medisch Centrum. Een sport medische keuring kost geld, maar het is oh zo belangrijk om te weten of je gezond kan deelnemen. Via de aanvullende verzekering van veel verzekeringsmaatschappijen krijg je zo’n keuring geheel of gedeeltelijk vergoed. Om het jou makkelijk te maken zijn we met CYCLOsportive samenwerkingen aangegaan met verschillende Sport Medische Centra in Nederland. Klik op de knop om te zien met welke partijen wij samenwerken en waar jij het medisch certificaat kan laten ondertekenen.

De gasten waarderen onze reizen met een 9,2

0