cyclosportive travel

La Pedalata

15 JUNI - 21 JUNI

€1615,- per persoon

Deze reis is nog te boeken

La Pedalata

In 2022 fietsten we samen met Daniele van Hotel Funivia en Klaus van Hotel Melodia del Bosco La Pedalata. Een prachtige vijfdaagse tour die Bormio en Badia verbindt. Dit jaar nodigen wij jou uit om samen met ons dit avontuur aan te gaan!

Onze vijfdaagse fietsreis van Bormio naar Badia biedt een onvergetelijke mix van sportieve uitdagingen, natuurlijke schoonheid, culturele en culinaire verkenning. Dus pak je fiets en bereid je voor op een reis vol opwinding, verwondering en onvergetelijke momenten in het hart van de Italiaanse Alpen!”

Over de reis

Pedalata is ontstaan ​​vanuit het idee om twee epische fietsbestemmingen met elkaar te verbinden.
De Dolomieten en de Italiaanse Alpen garanderen een geweldig fietsavontuur. Het programma staat bol van epische beklimmingen bekend uit de Giro d’Italia. Jij kan hier nu jouw eigen geschiedenis schrijven!

Hoogtepunten (o.a.):
• Passo Stelvio
• Passo Gardena
• Passo Mendola
• Passo Gavia

Krijg je hier nu al kippenvel van? Schrijf je dan snel in!

Bij al onze reizen geven wij aan voor welk niveau fietser de reis geschikt is.
De reis kan 1, 2, 3 of 4 bergen krijgen om aan te geven hoe zwaar de reis is. 

Hoe Ziet de reis eruit?

CYCLOsportive wil de deelnemers maximaal laten genieten. We brengen sportvoeding mee, er is een masseur aanwezig. We bieden prachtige routes aan. We zullen fietsen met de fietsgids en begeleid worden door het ondersteuningsvoertuig.
Het enige wat je hoeft te doen is fietsen, wij zorgen voor de rest!
– Ten minste 1x sportmassage
– Technische assistentie
– Fietsshirt Cyclosportive (TACTIC)
– Sportdranken en energierepen van Powerbar
– Goody bag (inclusief Kalkman Energy voeding, korting op diverse producten van Tactic, La Machine en Koersplaat en nog veel meer leuks)
– Zes overnachtingen
– Ontbijt en diner
– Service-/ondersteuningsauto
– Gids

– Dranken ter plaatse geconsumeerd
– Lunch
– CYCLOsportive maakt gebruik van Powerbar sportvoeding. We brengen repen, gels en sportdranken mee (energiereep, drinkgel en isotone drank).
– Deelnemers hebben de mogelijkheid om gedurende 3 maanden begeleid te worden met een oefentest en trainingsprogramma. De trainingsbegeleiding is optioneel. Informeer naar de mogelijkheden: gv@cyclosportive.nl.

Met CYCLOsportive zullen we verblijven in:
– Hotel Funivia in Bormio (2 nachten)
– Hotel Penegal in Caldaro
– Melodia del Bosco in Badia (2 nachten)
– Hotel Villa Laurus in Merano
In tweepersoonskamers, met twee eenpersoonsbedden.
Natuurlijk hoort daar een goede maaltijd bij in de avond. Deze zullen we nuttigen in het restaurant van het hotel.

Day 1:
Voor de deelnemers is dit de reisdag naar Bormio. Na het diner zullen we de groep informeren over het programma.

Dag 2:
Op dag 2 vertrekken we om 9:30 uur voor een gezamenlijke fietstocht. We beginnen met de Gavia, waarom ook niet? Na de Gavia gaan we op weg naar Hotel Penegal bij de Passo Mendola.
Rit: 123 km, 3500 hoogtemeters

Dag 3:
Op dag 3 vertrekken we om 9:30 uur voor een gezamenlijke fietstocht. Het begin is weer rustig. De tweede helft van de rit is zwaar met de beklimming van Laion en vervolgens de Passo Gardena. We eindigen in Badia met een welverdiende afdaling.
Rit: 110 km, 2670 hoogtemeters

Dag 4:
Op dag 4 blijven we in Badia. Wil je van deze dag een rustdag maken? Helemaal terecht. Wil je toch van het fietsen genieten? Dan staat de Fodom Tour op het programma. Een rit van 50 km inclusief de Passo Campolongo en Passo Valparola.
Rit: 50 km, 1500 hoogtemeters

Dag 5:
Op dag 5 keren we terug naar Bormio. Niet in één etappe. Vandaag eindigt de rit in Merano. Onderweg fietsen we via de Gardena. Van daaruit is het relatief eenvoudig naar Merano.
Rit: 120 km, 1630 hoogtemeters

Dag 6:
Nog een dag om te genieten van het prachtige landschap van de Italiaanse Alpen. En wat voor een dag! Na een rustige start moet de Passo Stelvio worden veroverd! Afdalen naar Bormio is een welverdiend toetje.
Rit: 105 km, 2600 hoogtemeters

Dag 7:
Op dag 7 wensen we al onze gasten een succesvolle reis terug naar huis.

Kunnen genieten en presteren hand in hand gaan? Wij vinden van wel. Ja, je moet in goede conditie zijn om deel te nemen aan La Pedalata. Moet je een halve prof zijn? Nee! Omdat we een rustdag plannen halverwege de reis, kan iedere getrainde fietser deze uitdaging aan! Ben jij een echte bikkel? Dan hebben we op de rustdag nog een mooie uitdagende ronde voor je in petto!

Wil je deze reis boeken?

Route

cyclosportive travel

Sport medisch certificaat

Om deel te kunnen nemen aan de reis is het verplicht om een medisch certificaat te laten ondertekenen bij een Sport Medisch Centrum. Een sport medische keuring kost geld, maar het is oh zo belangrijk om te weten of je gezond kan deelnemen. Via de aanvullende verzekering van veel verzekeringsmaatschappijen krijg je zo’n keuring geheel of gedeeltelijk vergoed. Om het jou makkelijk te maken zijn we met CYCLOsportive samenwerkingen aangegaan met verschillende Sport Medische Centra in Nederland. Klik op de knop om te zien met welke partijen wij samenwerken en waar jij het medisch certificaat kan laten ondertekenen.

De gasten waarderen onze reizen met een 9,2

0