Strade Bianche Trail

10 Sept - 16 Sept

€1655,- per persoon

Deze reis is nog te boeken

Strade Bianche Trail

Ontdek samen met ons de betoverende landschappen van Toscane tijdens een onvergetelijke vijfdaagse fietsreis die je zintuigen prikkelt en je hart sneller doet kloppen. Strade Bianche Trail neemt je mee van de bruisende straten van Florence naar de rustige, kronkelende paden van het Toscaanse platteland om na vijf dagen genieten weer te finishen in het prachtige Florence.

Klaar om de Strade Bianche Trail te ervaren en een onvergetelijk avontuur op de fiets te beleven? Sluit je aan bij ons in Florence en laat je betoveren door de magie van Toscane!

Deze reis heeft vertrekgarantie. Er zijn nog 5 plekken beschikbaar!

Over de reis

Verken de gravelroutes van Toscane: Laat je verrassen door de schilderachtige schoonheid van de regio. Van glooiende heuvels tot kronkelende wegen en overal adembenemende vergezichten.

Sfeervolle Accommodaties: Rust elke nacht uit in charmante accommodaties. Van historische herenhuizen tot gezellige B&B’s.

Geniet van het Italiaanse Leven: Proef onderweg de smaken van Italië. Geniet van heerlijke lokale gerechten en wijnen in gezellige trattoria’s en authentieke osteria’s tijdens het diner.

Zorgeloos Reizen: Onze eigen volgwagen zorgt ervoor dat je bagage van hotel naar hotel wordt gebracht.

Bij al onze reizen geven wij aan voor welk niveau fietser de reis geschikt is.
De reis kan 1, 2, 3 of 4 bergen krijgen om aan te geven hoe zwaar de reis is. 

Hoe Ziet de reis eruit?

CYCLOsportive wil de deelnemers maximaal laten genieten. Daarom nemen we sportvoeding mee en is er een masseur aanwezig. De aanwezige mechanieker zorgt voor de fiets. We rijden samen met jou prachtige routes. Die we onder begeleiding van de volgwagen gaan fietsen. Jij hoeft alleen maar te fietsen, de rest regelen wij!

– Technische ondersteuning
– Bagage transport van hotel naar hotel
– Minimaal 1x sportmassage
– Sportdrank en repen van Powerbar
– Goodiebag (met o.a. Kalkman Energy food, korting op verschillende producten van o.a. Tactic, La Machine en Koersplaat en nog veel meer leuks)
– Begeleiding bij ritten
– Alle overnachtingen
– Ontbijt & diner
– Volgwagen

– Drank genuttigd ter plaatse
– CYCLOsportive maakt gebruik van Powerbar sportvoeding. Wij nemen repen, gels en sportdrank (energybar, drinkgel en isotone drank) mee.
– Deelnemers hebben de mogelijkheid om zich 3 maanden d.m.v een inspanningstest en trainingsschema te laten begeleiden. De trainingsbegeleiding is optioneel.
Informeer naar de mogelijkheden: gv@cyclosportive.nl.

Met CYCLOsportive zullen we in verschillende accommodaties langs de route verblijven. We starten in Florence en zullen na vijf dagen fietsen weer terugkeren in Florence.
Uiteraard moet er ’s avonds goed gegeten worden. Dat zullen we doen in het restaurant van het hotel of in een restaurant in de buurt.
Bij CYCLOsportive houden wij van sfeervolle accommodaties. Verwacht bij ons geen grote kille, door tl-licht verlichte eetzalen in een pand zonder karakter. Het plaatje moet op de fiets, maar zeker ook naast de fiets kloppen.

Dag 1:
Voor de deelnemers is dit de reisdag naar Florence. Na het diner zullen we de groep informeren over het programma.

Dag 2:
Op dag 2 zullen we om 9.30 uur vertrekken voor een groepsrit. Na een lange reis naar Toscane beginnen we rustig aan. Een rit van 94 km naar Siena. Waarbij we zoveel mogelijk gravel onder onze wielen door laten glijden
Rit: 94 km met 1700 hoogtemeters

Dag 3:
Op dag 3 zullen we om 9.30 uur vertrekken voor de tweede groepsrit. Deze keer zullen we eindigen in Sarteano waar we zullen overnachten in Rifugio Pietraporciana.
Rit: 104 km met 2150 hoogtemeters

Dag 4:
Het begint saai te worden :-). Om 9.30 staan wij weer buiten de poort van de Rifugio om jou te begeleiden bij weer een mooie rit door de Toscaanse heuvels met de finish in Buonconvento. Wellicht begint je fiets te rammelen van al dat gravel. En daarom hebben we een mechanieker meegenomen. Maak er gebruik van! Op dag vier weer een rit met veel gravel, maar liefst 65% onverhard!
Rit: 101 km met 1920 hoogtemeters

Dag 5:
Weer een dag waarop we genieten van de gravelwegen in Toscane. Nog een dag stofhappen, nog een dag een heerlijke espresso bestellen. Nog een dag genieten van de verzorging van CYCLOsportive. Een rit van 99 km naar Asciano.
Rit: 99 km met 1940 hoogtemeters

Dag 6:
De laatste dag waarop we genieten van de gravelwegen in Toscane. In een rit van 108 km zullen we via Siena naar Florence fietsen. We zullen zeker een kop koffie drinken op het prachtige Piazza del Campo in het hart van Siena.
Rit: 108 km met 2000 hoogtemeters

Dag 7:
Op de laatste dag wensen wij al onze gasten een voorspoedige reis terug naar huis.

Voor Strade Bianche Trail verwachten we dat je over een goede conditie beschikt. De deelnemers moeten in staat zijn om iedere dag 80-100 km te fietsen met 1.500-2.000 hoogtemeters. Dat vereist een goede voorbereiding. Maar wees ook niet bang om de uitdaging aan te gaan. We hebben de hele dag de tijd en onderweg zullen we stoppen voor een lekkere kop koffie en zullen we genieten van een lekkere lunch!

Wil je deze reis boeken?

Route

cyclosportive travel

Sport medisch certificaat

Om deel te kunnen nemen aan de reis is het verplicht om een medisch certificaat te laten ondertekenen bij een Sport Medisch Centrum. Een sport medische keuring kost geld, maar het is oh zo belangrijk om te weten of je gezond kan deelnemen. Via de aanvullende verzekering van veel verzekeringsmaatschappijen krijg je zo’n keuring geheel of gedeeltelijk vergoed. Om het jou makkelijk te maken zijn we met CYCLOsportive samenwerkingen aangegaan met verschillende Sport Medische Centra in Nederland. Klik op de knop om te zien met welke partijen wij samenwerken en waar jij het medisch certificaat kan laten ondertekenen.

De gasten waarderen onze reizen met een 9,2

0