De Smaak Van Piëmont

10 JUNI - 15 JUNI

€1435,- per persoon

Deze reis is nog te boeken

De Smaak Van Piëmont

De regio Piëmont is nog relatief onbekend bij veel fietsers. Op weg naar het veel bekendere Toscane, doorkruis je deze provincie. Vreemd eigenlijk, want de Piëmont heeft veel te bieden en het is zeker een prachtige plek om eens te gaan fietsen. Met de Alpen, Turijn en de Middelandse Zee in de buurt en overal glooiende heuvels, is de regio een ware parel.

– culinair programma
– mechanieker
– begeleide ritten
– goodiebag

De Smaak van Piëmont zegt het eigenlijk al. Jij gaat op deze reis niet alleen genieten op de fiets. De regio heeft met de Barolo-wijn haar bekendste exportproduct. Die gaan we dus proeven tijdens de wijnproeverij! Tijdens de fietstochten zullen we heerlijk lunchen in restaurants of in ons verblijf Radice Verde in Cissone. We organiseren een pizza-avond en gaan van een heerlijk 10-gangen-diner genieten bij Da Lele. Een culinaire fietsreis om je vingers bij af te likken!

Over de reis

In juni gaan we heerlijk genieten van de Piëmont. En met genieten bedoelen we dat we in de ochtend een mooie rit op de fiets gaan maken en dat we in de middag o.a. een wijnproeverij organiseren. De beroemde Barolo-wijn komt uit Piëmont. Die moet geproefd worden! Op en naast de fiets genieten van het goede Italiaanse leven!

Bij al onze reizen geven wij aan voor welk niveau fietser de reis geschikt is.
De reis kan 1, 2, 3 of 4 bergen krijgen om aan te geven hoe zwaar de reis is. 

Hoe Ziet de reis eruit?

CYCLOsportive wil de deelnemers graag ontzorgen. En daarom regelen we heel veel voor je.

– Ontbijt en diner
– Culinair programma
– Begeleider op de fiets
– Mechanieker
– Daal- en klimtips
– Routeboek
– Goodiebag (met o.a. Kalkman Energy food, korting op verschillende producten van o.a. Tactic, La Machine en Koersplaat en nog veel meer leuks)
– Geweldige routes (gpx)
– Overnachtingen

– Kosten van de lunch zijn niet opgenomen in de reissom.
– Het culinaire programma bestaat uit: pizza-avond met wijn/water/bier, wijnproeverij door lokale wijnboer, diners, dineren bij Da Lele (nu al zin in!).
– Met de deelnemers zullen verblijven in Radice Verde in Cissone. Het boeken 1 persoonskamer is niet mogelijk. Maar alle deelnemers zullen slapen in een 1 persoons bed.

– Drank genuttigd ter plaatse
– Lunch
– Vervoer naar de accommodatie
– Sportvoeding (bij te boeken voor € 35,-)

Radice Verde in Cissone. De accommodatie beschikt over een tuin, een buitenzwembad, een terras en een restaurant. Tegen betaling kan de accommodatie handdoeken en beddengoed verzorgen. Het dichtstbijzijnde vliegveld is Internationale luchthaven Turijn-Cuneo, op 47 km van Radice Verde. De accommodatie biedt een betaalde shuttleservice naar deze luchthaven.

Het is goed mogelijk om in één dag naar Radice Verde in Cissone in Piëmont te rijden. Radice Verde is onze uitvalsbasis voor vier dagen genieten van fietsen en La Dolce Vita.

Dag 1:
Aankomst in Radice Verde in Cissone. Er kan vanaf 15.00 worden ingecheckt. Rond 18.00 openen we met een welkomstborrel, uitleg over het programma en de rit van de volgende dag. Een ideale gelegenheid om jouw ook van de eerste tips te voorzien hoe je goed kan klimmen en dalen. Na de welkomstborrel zullen we in het restaurant van het hotel aanschuiven voor het diner.

Dag 2:
Op dag twee van de reis zullen we de eerste groepsrit maken. We zullen de glooiende heuvels in de omgeving gaan verkennen. De tips van een dag eerder kunnen gelijk in praktijk worden gebracht. Vind jij 60 km niet lang genoeg? Onze begeleiders gaan graag nog een extra lusje met je fietsen.
Lunchen kunnen we langs de route doen in Dogliani of Monforte d’Alba. ‘s Avonds zal er voorafgaand aan het diner een wijnproeverij georganiseerd worden.
Groepsrit van 60 km

Dag 3:
We gaan de benen nog iets meer op spanning zetten. Een rit van 80 km door de heuvels van Piëmont. Als we over de heuvelkam fietsen, genieten we bij helder weer van een geweldig uitzicht. Aan de ene kant zijn de majestueuze Alpen te zien en aan de andere kant wijngaarden op prachtige heuvels met pitoreske stadjes. ‘s Avonds gaan we heerlijk dineren in Murazzano bij De Lele. Tien fantastische gangen!
Groepsrit van 80 km

Dag 4:
Een relatief korte rit. Vroeg vertrekken om daarna in Montforte d’Alba lekker te lunchen. Geniet van een min of meer rustdag. Zo ben je op dag vijf helemaal klaar om de Agnello aan te vallen!
Groepsrit van 40 km

Dag 5:
De laatste dag om te genieten van La Dolce Vita. En hoe mooi is het dan om een ware Koninginnerit op het programma te zetten. Met de auto rijden we naar Brossasco om van daaruit de Colle d’Agnello te beklimmen! Een gigant van een berg. De top ligt op 2.700 meter hoogte! Doe je het liever wat rustiger aan? Geen probleem. We hebben ook mooie routes die je vanuit Cissone kunt fietsen. Maar wij dagen je uit mee te gaan en de reis op grote hoogte af te sluiten!
Groepsrit van 90 km

Dag 6
Vertrek uit Cissone naar huis.

Houd jij van fietsen, maar hoeft dat van jou niet de hele dag te duren?
Een rit van 60-80 km met onderweg een koffie- en/of lunchstop is het helemaal voor jou?
Ontdek je graag met een groep een onbekende regio ipv alleen er op uit trekken?
Vind je fietsen leuk, maar vind je genieten van La Dolce Vita (met een hapje en een drankje) naast de fiets net zo belangrijk?
Vind jij het ‘samen-uit-samen-thuis-principe’ belangrijker dan racen en zie maar hoe je thuiskomt?

Heb jij minimaal drie van de vijf punten aangevinkt? Dan is de reis naar Piëmont DE reis voor jou!

Wil je deze reis boeken?

Sport medisch certificaat

Om deel te kunnen nemen aan de reis is het verplicht om een medisch certificaat te laten ondertekenen bij een Sport Medisch Centrum. Een sport medische keuring kost geld, maar het is oh zo belangrijk om te weten of je gezond kan deelnemen. Via de aanvullende verzekering van veel verzekeringsmaatschappijen krijg je zo’n keuring geheel of gedeeltelijk vergoed. Om het jou makkelijk te maken zijn we met CYCLOsportive samenwerkingen aangegaan met verschillende Sport Medische Centra in Nederland. Klik op de knop om te zien met welke partijen wij samenwerken en waar jij het medisch certificaat kan laten ondertekenen.

De gasten waarderen onze reizen met een 9,2

0