Gravel Experience Garda

4 Sept - 9 Sept

€1450,- per persoon

Deze reis is nog te boeken

Gravel Experience Garda

Fietsen op gravelwegen door het prachtige landschap van Italië is als een reis door de geschiedenis zelf. Op de oude militaire wegen, die hun oorsprong vinden in de Eerste Wereldoorlog, worden we herinnerd aan de moed en doorzettingsvermogen van hen die hier ooit vochten. Maar nu, vreedzaam en vol avontuur, doorkruisen we deze paden, elke pedaalslag een eerbetoon aan het verleden en een viering van het heden.

Vier dagen lang bedwingen we de bergen, ons onderdompelend in de schoonheid van de natuur en de sereniteit van de stilte. ‘s Nachts zijn berghutten onze basis voor een goede nachtrust, terug naar de eenvoud van het leven in de bergen, ver weg van de drukte van alledag. En terwijl we op de fiets genieten, wordt onze bagage door onze volgwagen naar de volgende bestemming gebracht.

Maximaal genieten!

Deze reis heeft vertrekgarantie! Er zijn nog slechts 5 plekken beschikbaar!

Over de reis

Een geweldig avontuur in de bergen waarbij de route je meevoert over oude militaire wegen. Een prachtig overblijfsel van de Eerste Wereldoorlog. Overnachten in berghutten op geweldige plekken, midden in de natuur. In vier dagen Levico Terme naar Levico Terme fietsen. Zoveel mogelijk over gravelwegen. Weg van de mensen, weg van de drukte!

Hoogtepunten (o.a.):
• Monte Grappa
• Campo Gallina
• Stad van de Fior-rots
• Monte Cengio

Krijg je hier nu al kippenvel van? Schrijf je dan snel in!

Bij al onze reizen geven wij aan voor welk niveau fietser de reis geschikt is.
De reis kan 1, 2, 3 of 4 bergen krijgen om aan te geven hoe zwaar de reis is. 

Hoe Ziet de reis eruit?

CYCLOsportive wil de deelnemers graag ontzorgen. Bikepackers regelen alles graag zelf, maar de routes zijn al zwaar genoeg. En daarom regelen we de basics voor je.
– Overnachtingen
– Ontbijt & diner (incl 1 drankje)
– Geweldige routes (gpx)
– Bedlinnen
– Drankje bij de finish
– Herstelreep bij de finish
– Technische ondersteuning op finishplekken voor kleine reparaties
– Goodiebag
– Sportdrank van Powerbar
– Bij niet voltooien reis mogelijkheid tot vervoer naar treinstation, vervoer fiets/bagage
– Bagagevervoer tussen de etappeplaatsen

– Drankjes ter plaatse genuttigd
– Lunch
– Technische assistentie op de route
– Medische hulp op de route
– Verzekeringen
– Voedselondersteuning tijdens de ritten
– Reis is op basis van eigen vervoer naar Levico Terme

Tijdens de reis zullen we verblijven in eenvoudige berghutten. In de berghutten zijn de basics aanwezig:
– Douche & toilet
– Ontbijt & diner
– Uiteraard een bed en bedlinnen

Er kan niet gekozen worden voor 1 of 2 persoonskamers. Zoals het bij een echt avontuur hoort, is het wat het is en moet je ermee zien te dealen. De ene keer zullen we wel kunnen beschikken over een 2 persoonskamer. De andere keer zullen we verblijven op een gezellige slaapzaal.

De routes zijn pittig! Houd er rekening mee dat je een hele dag op de fiets zit. Hieronder vind je het programma.

Dag 1:
Aankomst in Levico Terme

Dag 2:
Een afstand van 63 km lijkt een mooie warming up voor de rest van de reis, maar met 2400 hoogtemeters weet je één ding: Gravel Experience Garda is vanaf dag 1 pittig. De route zal verschillende oude forten passeren.
Rit: 63 km (2400 hm’s) – Levico Terme-Gallio

Dag 3:
Na een goede nachtrust stap je weer fris op de fiets. Jouw koffer leggen wij voor je in de bus. Jij vult nog even je bidon met de door ons beschikbaar gestelde sportdrank en je bent klaar voor een nieuw avontuur. Misschien kom je wel wilde paarden tegen vandaag. Je zult in ieder geval langs de spectaculaire rotsen van La Citta di Roccia fietsen.
Rit: 86 km (2800 hm’s) – Gallio-San Nazario

Dag 4:
DAG 4 staat in het teken van de monumentale begraafplaats op de top van de Monte Grappa. Een indrukwekkend monument waar bijna 23.000 gesneuvelde soldaten begraven liggen.
Rit: 91 km (2700 hm’s) – San Nazario-Cesuna

Dag 5:
De laatste dag op de fiets. Een relatief makkelijke dag qua afstand en hoogtemeters. Uiteraard ook op de laatste dag een prachtige route. Houd er rekening mee dat er op sommige stukken gelopen zal moeten worden, het hoort er allemaal bij om op prachtige plekken te komen. Ver weg van druk verkeer. De beloning in Levico Terme zal groot zijn.
Rit: 71 km (1700 hm’s) – Cesuna-Levico Terme

Dag 6:
Vertrek uit Levico Terme naar huis.

Voor Gravel Expeditie Garda verwachten we dat je over een uitstekende conditie beschikt. De deelnemers moeten in staat zijn om iedere dag 80-100 km te fietsen met 2.000-3.000 hoogtemeters. Dat vereist een goede voorbereiding. Daarnaast moet je natuurlijk avontuurlijk zijn aangelegd!

Wil je deze reis boeken?

Route

route-grgarda24

Sport medisch certificaat

Het is niet verplicht, maar wel verstandig om een medisch certificaat te laten ondertekenen bij een Sport Medisch Centrum. Een sport medische keuring kost geld, maar het is oh zo belangrijk om te weten of je gezond deel kan nemen aan deze loodzware reis.Via de aanvullende verzekering van veel verzekeringsmaatschappijen krijg je zo’n keuring geheel of gedeeltelijk vergoed.Om het jou makkelijk te maken zijn we met CYCLOsportive samenwerkingen aangegaan met verschillende Sport Medische Centra in Nederland. Klik op de knop om te zien met welke partijen wij samenwerken en waar jij het medisch certificaat kan laten ondertekenen.

De gasten waarderen onze reizen met een 9,2

0