Waar te verblijven in de Dolomieten?

Jouw ideale verblijf in het mooiste deel van Europa

Volgens velen zijn de Dolomieten het mooiste deel van Europa. Het kleurcontrast tussen de bekende afgetopte beige massieven en het rijke groen geeft schitterende uitzichten. Het is dan ook prachtig fietsen in dit gebied, met als kers op de taart de Gran Fondo Maratona dles Dolomites. Wat zijn de highlights in de Dolomieten? En van waaruit kun je deze highlights het beste bezoeken? Wij geven je 6 opties om uit te kiezen!
Highlights van de Dolomieten

In sneltreinvaart en willekeurige volgorde, wil je de volgende plekken niet missen wanneer je in de Dolomieten bent:

  • Sella Ronda: een unieke ronde.
  • De klimmen van de Maratona: Passo Giau, Passo Falzarego en Passo Valparola.
  • Lago di Braies: een schitterend bergmeer met bijzondere kleur en weerkaatsing.
  • Lago di Misurina: prachtig uitzicht van het meer en de bergen.
  • Tre Cime di Lavaredo: bekend van de drie toppen, prachtig wandelen en uitdagende klim op de fiets.
  • Passo delle Erbe: prachtige en uitdagende klim met ook mooie uitzichten.
  • Alpe di Siusi: een relatief vlakke Alpenweide op hoogte waar je mooi kan wandelen.
  • Pederü: een zeer gemakkelijke klim om warm te fietsen en te genieten van het uitzicht.

Dit betekent dat de dorpen rond de Sella Ronda, in de buurt van Badia en in de richting van Cortina d’Ampezzo de beste uitvalsbasis bieden qua locatie.

Lees ook: Sella Ronda: een uniek rondje

Twee opties in Val Gardena

Linder Cycling Hotel***

Dichtbij de Sella Ronda en Alpe di Siusi bevindt zich het Linder Cycling Hotel. Dit driesterrenhotel is modern ingericht voor en door fietsers. Als je wegfietst begin je na 100 meter aan de Passo Gardena of Passo Sella, afhankelijk van welke keuze je maakt bij de splitsing. Na je fietsrit kom je heerlijk bij in een sauna of het zwembad.

Kedul Lodge

Eén dorpje verder in het dal vind je het Kedul Lodge, gerund door een stel dat enorm van fietsen houdt. Het is een wat kleiner verblijf en ze maken dan ook het verschil door de service en gerechten uit de buurt. De eigenaren zijn gecertificeerd mountainbikegids.

Van Corvara naar Badia

In La Ila start de Maratona dles Dolomites. De finish ligt in Corvara. Aan deze kant van de Sella Ronda zijn de meeste hoogtepunten goed te bereiken. Naast de route van de Maratona liggen de Passo delle Erbe, Lago di Braies, Alpe di Siusi en Tre Cime de Lavaredo op rijafstand. Tijdens de Maratona dles Dolomites verblijven we hier dan ook met CYCLOsportive. Onze tips: 

Hotel Melodia del Bosco****

Dit hotel staat in Badia en biedt van alles aan voor fietsers. Van MTB tot Gravel tot wielrennen. Klaus, de eigenaar van Melodia del Bosco, heeft er verstand van. Voeding is gericht op fietsers en voor het herstel maak je gebruik van de wellness. Als je je doel behaald hebt, of er gewoon zin in hebt, is de mooie wijnkelder een goede bonus. Vanuit Badia fiets je gemakkelijk de routes van de Maratona, de Passo delle Erbe of naar Pederü.

Hotel des Alpes***

In La Ila, één dorpje dichter bij de Sella Ronda dan Badia bevindt zich een heerlijk bakkertje met uitstekende koffie. Heeft niets met Hotel des Alpes te maken, maar is wel op loopafstand! Verder een goed uitgerust hotel qua voeding en wellness. Omdat het slechts 3km van Badia ligt, gelden hier dezelfde voordelen als bij Hotel Melodia del Bosco.

Klik hier voor onze reis naar de Maratona dles Dolomites

Centraal in de Dolomieten: Arabba

Active Hotel Malita***

Arabba ligt aan de Sella Ronda en in de buurt van de Passo Falzarego, Passo Giau en Passo Fedaia. Ook een fijne uitvalsbasis dus. In Arabba ligt Active Hotel Malita. Via dit hotel zijn fietsen en routes beschikbaar.

Bekend van de Giro: Cortina d’Ampezzo

Dit dorp heeft een prachtige ligging, maar geen verblijf dat specifiek gericht is op fietsers. Het dorp is een uitstekende uitvalsbasis om naar Lago di Misurina en Tre Cime di Lavaredo te fietsen of rijden. Ook Lago di Braies is goed te bereiken. Als je de andere kant op fietst, kun je de Passo Falzarego en Passo Giau beklimmen.

Bonus: Op hoogte op de Passo delle Erbe

Hotel Utia Börz***

Hotel Utia Börz ligt op de top van de Passo delle Erbe. Het is dus minder makkelijk te bereiken en je zult tijdens je verblijf vaker de auto moeten pakken. Verblijf zeker op basis van halfpension, want het eten is meer dan restaurantwaardig. Het uitzicht is echter ongeëvenaard.

Wat wil jij het liefst bezoeken? Laat het hieronder weten!

0